Відбувся науковий семінар

14 травня 2024 року кафедрою автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій було проведено науковий семінар на тему: “Тренди цифрової трансформації у закладах вищої освіти” у рамках Тижня науки в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Доповідь Валерія Гриценка, доктора педагогічних наук, директора ННЦ цифрового розвитку та якості освіти була присвячена темі “Розвиток цифрової екосистеми Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького”. Під час виступу розкрито ключові етапи цифрової трансформації нашого університету протягом останніх двох декад. Доповідач наголосив на важливості постійного оновлення й розширення внутрішньо університетських сервісів, що відповідає сучасним трендам цифровізації освіти. Доповнила виступ методист ННЦ цифрового розвитку та якості освіти Людмила Васюра, яка акцентувала увагу на специфіці використання внутрішньоуніверситетських сервісів, у частині відповідального використання даних та їх обробки. 

Під час заходу викладачами освітньої програми 014.09 Середня освіта (Інформатика) докторкою Галиною Луценко  та доценткою Оксаною Подолян презентовані результати опитування студентів щодо їх очікувань у сфері впровадження інноваційних підходів та цифрового інструментарію в освітній процес. Докторка Галина Луценко наголосила, що постійне удосконалення цифрової компетентності викладачів університету є нагальним та важливим завданням.  

Наостанок, учасники заходу обрали кращі роботи серед тих, що були подані на віртуальну виставку з цифрового мистецтва.

Вас може зацікавити